Advice Skatteinfo
December 2014

 • Advice skaffar hjärtstartare
  2014-12-04
  Sedan en tid tillbaka finns det nu därför tillgång till hjärtstartare i Advice kontor, och hela personalen har genomgått utbildning i hjärt- och lungräddning.
  Läs mer

 • Skattetillägg och skattebrott
  2014-12-04
  Den som undanhållit skatt kan enligt svensk lagstiftning dels påföras skattetillägg och dels åtalas för skattebrott. Påförande av skattetillägg och åtal för skattebrott är idag två separata förfaranden, vilket anses strida mot Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Regeringen kommer nu med ett nytt lagförslag som innebär ett gemensamt förfarande.
  Läs mer

 • Nyheter på momsområdet
  2014-12-04
  Det har kommit två nyheter på momsområdet avseende redovisning av importmoms i skattedeklarationen och ändrade regler vid försäljning av elektroniska tjänster.
  Läs mer

 • Samma eller likartad verksamhet
  2014-12-04
  Säljer man sitt verksamhetsbolag och sedan vill nyttja en del av vinstmedlen från denna försäljning i sitt nya verksamhetsbolag, samtidigt som man i ett annat bolag vill förvalta en del och nyttja reglerna kring karensbolag får man vänta på den fördelaktiga beskattningen.
  Läs mer

 • Skatteinbetalning
  2014-12-04
  Oavsett om du har skatt att betala eller om du har skatteåterbäring att vänta finns det viktiga datum att hålla reda på framöver. Advice listar dem.
  Läs mer

 • Statslåneräntan 2014 – inkomstår 2015
  2014-12-04
  Statslåneräntan den 30 november 2014 har fastställts till 0,9 procent.
  Läs mer

 • Inga stora skattenyheter efter budgetkalabaliken
  2014-12-04
  Det var alliansens budgetförslag som gick vinnande från riksdagens omröstning igår. Skattemässigt är alliansens budgetförslag inte särskilt revolutionerande eftersom förslaget har utformats som en motreaktion mot regeringens budget. Det finns således i princip inga nya förslag utan inriktningen är att behålla nuvarande regler.
  Läs mer

 • Att tänka på inför årsskiftet
  2014-12-04
  Årsskiftet närmar sig och med det slutet på inkomståret. Vi har sammanställt en kom-ihåg-lista över saker som kan vara bra att tänka på innan den 31 december.
  Läs mer